Sık Sorulan Sorular

Soru: ÜRÜNLERLE İLGİLİ YASAL SORUN YAŞAR MIYIM? 

Türkiye’de GSM Sinyal Güçlendiricileri resmi yollarla Türkiye’ye ithal eden tek firma MBG Bilişim Hizmetleri’dir. CE ve COD sertifikası bulunan firmamız Aselsan, Roketsan, Tübitak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TSK’nın tüm birimleri dahil Türkiye’nin önde gelen tüm kurum ve kuruluşlarına ürün satışı yapmaktadır.

Ayrıca ürünlerimiz Ticaret Bakanlığı yönetmeliklerine göre 2 (iki) sene garanti ve 14 gün koşulsuz şartsız iade güvencesi ile satılmaktadır. İnternette “Gsm Sinyal Güçlendirici” adı altında ürünlerimize benzer pek çok ürün bulunmaktadır. Ancak hem anakart güçleri hem de web sitesinde adresi dahi bulunmayan faturasız ve yasal olmayan ürün satışı yapan bu siteler nedeniyle resmi kurumlarla sorun yaşamanız muhtemeldir.

Soru: KÖYDE TELEFONLAR ÇEKMİYOR. BU CİHAZ KÖYÜN TAMAMINA YA DA SİNYAL OLMAYAN YERE SİNYAL VERİR Mİ?

Genellikle en çok sorulan sorular arasında bulunan “Köyde evin dışında telefon 1 diş çekiyor bu cihazı alsam işimi görür mü?” sorununu çözmek için cihazı kullanacağınız evin çatısında minimum 2 diş (2G, 3G veya 4.5G) sinyalin bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde dış alanda sinyal yoksa veya 1 diş sinyal var ise cihazlarımız kendi başına sinyal üretmediği için işinize yaramayacaktır.

Bölgenizdeki ölçüm değerleriniz alınır ve işinize yaramayacağını düşündüğümüz ürün satışı yapılmaz.

Minimum 2 diş sinyal bulunan çatılarda ise evin içine GSG 500 ve üzeri güçte bir cihaz kullanmanız sonrasında sinyal dağıtacak gücü sağlayabilirsiniz. Evin dışında sinyal azaldıkça içerideki cihazın gücünün yükseltilmesi gerekmektedir. Repeater cihazlarının hiç biri bağ, bahçe, köy veya yayla kısacası açık alanlarda baz istasyonu gibi çalışmaz. Köy veya mezra gibi alanlarda cihazı açık alanda mahallenin ortasına koyup evlere sinyal alamazsınız.

Cihazlar dışarıda baz istasyonundan gelen temiz ve sağlıklı sinyali ev, ofis, fabrika, otopark, düğün salonu, gemi güverteleri, konteyner içleri gibi sinyalin girmediği kapalı alanlara dışarıdan kabloyla taşınmasını sağlar.

Soru: CİHAZLARIN SAĞLIĞA VEYA ÇEVREYE ZARARI BULUNUYOR MU?

COD Sertifikası bulunan ürünümüz dışarıda var olan sinyali içeri taşıdığı için baz istasyonunun yolladığı radyasyon değerinden başka bir güç üretmez.

Ürünlerimiz sinyal aktarıcı olması nedeniyle size ekstra bir zarar sağlamamaktadır. Evinizde sıfırdan sinyal üreten modem cihazınız, bizim cihazlarımızdan 10 kat daha fazla radyasyon üretmektedir.

Soru: CİHAZLARINIZIN GARANTİSİ VAR MI?

Evet. Tüm ürünlerimizi Beylikdüzü Vatan Bilgisayar arkasında Concepta Plaza’da yer alan firma adresimizden test ederek alabilirsiniz.

Gönderimleriniz de bu adresimizden yapılmaktadır.

Ancak herhangi bir sorun yaşama ihtimalinize karşın tüm ürünlerimiz 2 yıl firmamız garantisi kapsamındadır. Bozuk veya sorunlu cihazlarımızın tamamında birebir değişim yapılmaktadır. 2 yıllık firma garantimiz süresi sonunda cihaz, anten veya konnektör gibi oluşabilecek tüm ihtiyaçlarınızda, parça fiyatlarımızda minimum %5 fiyat indirimi uygulanmaktadır.

Soru: ELEKTRONİK BİLGİM YOK. NASIL KURABİLİRİM? CİHAZ İÇİN KURULUM HİZMETİNİZ VAR MI?

İstanbul içinde kurulum hizmetimiz bulunmaktadır. Çok fazla farklı frekans bulunan bölgelerde cihaz kurulumunun firmamızca sinyal yönü belirleyerek doğru banttan alınması şekliyle yapılmasını önermekteyiz.

İstanbul dışındaki müşterilerimize setlerimiz kuruluma hazır gönderilmekte ve Kurulum sayfamızın şifreleri paylaşılmaktadır.

Tüm detay ve püf noktalarını kurulum alanımızdan edinerek cihazı rahatlıkla monte edebilirsiniz.

Ayrıca Türkiye’de 200’den fazla elektrik, elektronik, kamera, bilgisayar ve bilişim firmasının cihaz tedarikini yapmaktayız. İl ve ilçenizi bize belirttiğiniz takdirde bölgenize yakın, bizimle daha önce çalışmış firmaların size kurulum konusunda destek olmalarını sağlamaktayız.

İstanbul içi kurulum hizmetimiz ile ilgili detaylar için üst menüde yer alan Kurulumlar sekmesinden bilgi alabilir veya iletişim sekmesinden bize ulaşabilirsiniz.

Soru: ENTERFERANS NEDİR? NASIL SORUN YAŞARIM?

Enterferans kelime anlamıyla sinyal karışması veya çatışması adıyla anılır.

Sinyal veren bir kaynağın başka bir sinyalle çakışması sonrası oluşmakta ve her iki sinyal vereni deaktif etmektedir. Bu deaktif durum ancak RF ölçümleriyle sağlıklı sonuçlandırılır.

Enterferans şikayeti aldığınız takdirde ücretsiz personel yönlendiriyor ve bölgedeki sinyal çakışmasını RF cihazlarımızla çözüyoruz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SAYGILARIMIZLA

MBG BİLİŞİM HİZMETLERİ İTH. İHR. LTD. ŞTİ